Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Глобално је коронавирусом заражено више од девет милиона људи. Преминуло је око 467 хиљада, а готово исто толико је излечено. Откако је вирус идентификован у децембру у Кини, ковид 19 пријављен је у више од 200 земаља. Европске земље ублажавају мере карантина, али се истовремено припремају за могући други талас.

Масовне гробнице у Бразилу, довољно говоре о тамошњој тешкој здравственој кризи. Број заражених расте свакодневно, а умрлих је више од 50 хиљада.

Док Кина наставља масовно тестирање – око 400 хиљада људи дневно, Јужна Кореја се припрема за други талас ковида 19.

Британци нестрпљиво ишчекују данашње обраћање премијера Џонсона о новим мерама социјалног дистанцирања: удаљеност од два метра требало би да буде смањена на метар, што ће према мишљењу финансијских стручњака позитивно утицати на бизнис, посебно на услужни сектор.

Врата биоскопа, музеја и галерија у Енглеској, отварају се почетком јула. А више од два милиона високоризичних грађана чека 6. јул да коначно изађе из дуге кућне изолације.

Њујорчани поново могу у барове и ресторане, додуше, само ако седе напољу. Корона је тешко погодила угоститељски сектор Велике јабуке.

СЗО: Број новооболелих  сваког дана све већи

Током последња 24 сата пријављено је више од 183 хиљаде новооболелих, што представља највећи пораст случајева корона вируса у једном дану у свету, саопштила је Светска здравствена организација.

Више од две трећине новооболелих, око 116 хиљада, регистровано је у Северној и Јужној Америци. У југоситочној Азији током последња 24 сата број заражених порастао је за 10.248, источном Медитерану 18.975, Европи 17.922, Африци 8.464 и западном Пацифику 1.370, наводи Скај њуз.

Извршни директор Светске здравствене организације Мајк Рајан рекао је да се у последња 24 часа у Бразилу бележи велики скок броја новозаражених.

“Случајеви заразе достижу свој врхунац у неким великим, густо насељеним државама истовремено, само делимичмо због повећног тестирања”, навео је Рајан.

Према његовим речима, “забрињавајући” раст броја инфицираних регистрован је широм Латинске Америке.

Више од 120.000 преминулих у САД

У САД је од последица заразе коронавирусом преминуло више од 120.000 људи, наводи агенција Ројтерс, уз податак да је ковид 19 усмртио више Американаца него Први светски рат.

Током јуна, свакодневно је у Америци преминуло око 800 људи, мање него у априлу, када је дневни биланс жртава био 2.000, према евиденцији по државама и окрузима.

За 24 сата у Русији 7.600 заражених

Русија је пријавила још 7.600 случајева коронавируса (укупно 592.280).

Живот је изгубило 95 пацијената у последња 24 сата (укупно 8.206).

Трамп продужио забрану издавања зелених картона

Администрација председника САД Доналда Трампа продужила је забрану издавања зелених картона до краја године, док је замрзла привремене визе, укључујући и оне које користе технолошке компаније и мултинационалне корпорације.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here