Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Коронавирусом је широм света заражено више од 26.400.000 људи, а до сада је од последица инфекције преминуло 873.000. Против коронавируса се бори 210 земаља и територија

Највише заражених коронавирусом још увек је у Сједињеним Америчким Државама – 6.335.000, као и највише преминулих од ковида 19 – 191.000.

Индија је светски рекордер по броју заражених у једном дану, пошто је број новооткривених случајева у четвртак износио 83.883.

То је трећи пут да је у тој земљи забележено више од 80.000 новозаражених, док се ниједна друга земља на свету до сада није ни приближила броју од 83.000.

У Чешкој је у четвртак забележено 650 нових случајева заразе коронавирусом, што је највећи дневни пораст од почетка епидемије, показали су подаци чешког министарства здравља.

У Француској је други дан заредом потврђено више од 7.000 оболелих јер је у четвртак забележено 7.157 случајева заразе.

Индонезија је пронашла несвакидашњи начин кажњавања неодговорних грађана – људи који одбију да носе маску у главном граду Џакарти, могу изабрати хоће ли да плате казну или да један минут леже у мртвачком сандуку.

Корона у Русији: Још 5.110 случајева заразе

Током претходног дана у Русији је регистровано још 5.110 случајева вируса корона, тако да је укупан број заражених од почетка пандемије достигао 1.015.105 особа, саопштио је Оперативни штаб за борбу против вируса корона. Нови случајеви су потврђени у 84 руска региона, а 24,2 одсто новозаражених нема симптоме болести. Највећи број новозаражених регистрован је у Москви, Санкт Петербургу и Подмосковљу. Како се наводи, у протекла 24 часа преминула је 121 особа, а за све време пандемије умрло је 17.649 људи.

Украјина пријавила рекордан број новозаражених

Украјина је пријавила рекордан број новозаражених коронавирусом у једном дану – 2.723, саопштиле су власти.

Претходног дана пријављено је 2.495 случајева, јавио је Ројтерс.

Украјина је увела забрану за улазак страних грађана у земљу до 28. септембра и продужила строге епидемиолошке мере до краја октобра, како би се смањио велики број нових случајева заразе.

(Танјуг)

Нови Зеланд продужава мере до средине септембра

Премијерка Новог Зеланда Џасинда Арден саопштила је да ће мере у циљу борбе против коронавируса које су тренутно на снази бити продужене најмање до средине септембра.

Власти су раније укинуле мере карантина у Окланду, уведене након погоршања ситуације током прошлог месеца, али су широм земље и даље забрањена јавна окупљања, док је ношење маски у возилима јавног превоза обавезно.

На Новом Зеланду је током последња 24 сата потврђено пет нових случајева заразе коронавирусом, од тога три повезана за жариштем у Окланду, док нових смртних случајева није било.

Од почетка пандемије је заражено 1.764 људи, а од последица инфекције преминула су 22 пацијента.

(Танјуг)

Још 83.341 особа инфицирана у Индији, 1.096 преминуло

У Индији је током претходна 24 сата потврђен 83.341 нови случај заразе коронавирусом, чиме је укупан број оболелих у овој земљи порастао на 3,94 милиона.

Од последица заразе преминуло је још 1.096 пацијената, 68.472 од почетка пандемије.

Индија се тренутно налази на трећем месту у свету по броју заражених, иза Сједињених Држава и Бразила, преноси агенција Ројтерс.

Број заражених у четвртак износио је 83.883, што је светски рекорд по броју заражених у једном дану.

(Танјуг)

У Кини заражено још 25 особа, нема локалне трансмисије вируса

Кина је пријавила још 25 особа заражених коронавирусом, што је повећање у односу на претходни дан, када је забележено 11 новозаражених.

Национална здравствена комисија наводи да су сви пријављени случајеви импортовани из иностранства, што значи да је Кина већ 19. дан заредом без локалних трансмисија вируса, јавио је Ројтерс.

Број асимптоматских случајева порастао је на 26, док је претходног дана пријављено 12 случајева заразе без симптома.

Укупан број заражених у Кини попео се на 85.012, док је број преминулих од последица ковида 19 остао непромењен и износи 4.634.

(Танјуг)

Још 5.937 новозаражених у Мексику, 513 особа преминуло

У Мексику је током претходна 24 сата потврђено 5.937 нових случајева заразе коронавирусом, док је од последица инфекције преминуло још 513 пацијената.

Мексико је од почетка пандемије забележио 616.894 случајева заразе, као и 66.329 смртних случајева, пренела је агенција Ројтерс.

Влада ове земље је саопштила да је стваран број заражених највероватније већи него што званични подаци показују.

(Танјуг)

Ублажене мере за улазак у Црну Гору из држава региона

Национално координационо тело за заразне болести Црне Горе (НКТ) одлучило је на предлог Института за јавно здравље те државе (ИЈЗЦГ), да у складу са епидемиолошком ситуацијом у државама окружења, ублажи услове уласка у Црну Гору резидената држава региона и црногорских држављана који на кратко путују у неку од држава из суседства.

У Црну Гору је, као и до сада, могућ улазак без додатних услова за резиденте земаља са “зелене листе”, док резиденти држава са “жуте листе” могу ући у Црну Гору уз позитиван резултат серолошког теста – антитела класе ИгГ, који је издат од регистроване лабораторије и који није старији од 30 дана, наводи се на сајту Владе Црне Горе.

Зараза се проширила на 210 земаља и територија , од како су први случајeви регистровани у децембру прошле године у Кини.

 „Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here