Mesto za reklamu

07.06. 2020.

Коронавирусом је широм света заражено преко 6.900.000 људи, а до сада је од последица инфекције преминуло више од 400.000. Турци проводе први викенд без мера забране кретања после готово два месеца. Кинески министар науке и технологије каже да ће Кина вакцину против коронавируса учинити “светскиим јавним добром”.

Током јучерашњег дана, у Русији је потврђено још 8.855 нових случајава заразе коронавирусом, чиме је укупан број инфицираних порастао на 458.689.

Преминуло је још 197 особа, чиме се број смртних случајева у тој земљи попео на 5.725.

У Великој Британији су од последица ковида 19 преминуле још 204 особе, чиме је укупан број умрлих порастао на 40.465.

Министарство здравља саопштило је да је на вирус позитивно још 1.557 особа. Укупан број заражених је тако достигао 284.868, показују званични подаци.

Велика Британија је на другом месту по броју жртава коронавируса у свету. Више оболелих је преминуло само у Сједињеним Америчким Државама – 112.000.

Индија је постала шеста најтеже погођена земља коронавирусом, након још једног највећег дневног пораста броја заражених.

Министарство здравља пријавило је 9.887 нових случајева, чиме је укупан број порастаo на 236.657 преноси АП.

Индонезија је пријавила готово хиљаду нових случајева коронавируса, што је нови дневни рекорд за ову земљу у којој је укупан број случајева прешао 30.000.

Турци проводе први викенд без мера забране кретања после готово два месеца, дан након што је председник Тајип Реџеп Ердоган изненада укинуо наредбу о боравку код куће.

Болсонаро оптужен да крије праве податке о броју преминулих

Регионалне здравствене власти у Бразилу оптужиле су владу Жаира Болсонара да “крије” тачан број преминулих од ковида 19.

Министарство је дан раније престало да објављује укупан број жртава коронавируса у Бразилу и даје само број преминулих у протекла 24 сата, наводи Би-Би-Си, јер је Болсонаро рекао да кумулативни подаци не дају праву слику стања у земљи.

“Ауторитаран, безосећајан и нељудски покушај скривања преминулих од ковида 19, који се противи етици, неће успети”, истакло је Национално веће министара здравља након што је један званичник министарства здравља изразио сумњу у службене податке.

Са 670.000 заражених, Бразил је на другом месту у свету по броју оболелих од коронавируса. До сада је умрло око 35.000 људи.

“Кина ће вакцину учинити светским јавним добром”

Кина ће вакцину против новог коронавируса учинити “светским јавним добром”, изјавио је кинески министар науке и технологије.

Он је на конференцији за новинаре рекао да ће Кина повећати међународну сарадњу ако успе да развије вакцину против новог корона вируса.

“Кина ће учинити вакцину глобалним јавним добром, када буде спремна”, рекао је он, преноси Ројтерс.

Још 22 жртве коронавируса у Немачкој

Немачка је током последња 24 сата пријавила 301 нови случај заразе коронавирусом, чиме је укупан број заражених посрастао на 183.979, саопштио је Институт за заразне болести “Роберт Кох”.

Од последица инфекције преминуло је 22 људи, па укупан број жртава сада износи 8.668, преноси Ројтерс.

Индија премашила Италију по броју заражених

Индија је постала шеста најтеже погођена земља коронавирусом, након још једног највећег дневног пораста потврђених инфекција.

Министарство здравља пријавило је о 9.887 нових случајева, чиме је укупан број порастаo на 236.657 преноси АП.

Већина нових случајева откривена је у руралним областима након повратка стотина хиљада радника миграната који су напустили градове после затварања земље крајем марта.

Ограничење кретања се у великој мери спроводи у подручјима високог ризика, док су власти делимично обновиле услуге железница и домаћих летова и дозволиле продавницама и предузећима да се поново отворе.

Тржни центри и богомоље требало би да буду поново отворени у понедељак, уз ограничења ради избегавања великих скупова.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here