Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

У свету је коронавирусом заражено готово 13,5 милиона људи док је више од 581.000 особа умрла од последица ковид-19. Центар за контролу и превенцију болести САД саопштио је да је вирус ковид-19 стабилан у ваздуху до 16 сати. Нови коронвирус задржава способност заразе у аеросолима много дуже него САРС-1 или МЕРС, наводи се у извештају америчког центра.

У Бразилу скоро 42.000 новооболелих и 1.300 преминулих

У Бразилу је у последњих 24 сата регистровано 41.857 нових случајева коронавируса, а преминуло је још 1.300 људи, саопштило је министарство здравља.

До сада је у земљи заражено 1,92 милиона људи, међу којима и председник Жаир Болсонаро.

Вирус је однео 74.133 живота, преноси Ројтерс.

Рекордна 143 случаја заразе у Токију

Главни град Јапана, Токио, регистровао је у последња 24 сата 143 нова случаја заразе коронавирусом. Укупно је заражено 8.200 људи, саопштио је кризни штаб.

Градоначелник Токија на Твитеру је написао да је 70 одсто новооболелих између двадесет и тридесет година старости.

Пратећи трагове, многи су се заразили током ноћних провода, а већина оболелих је посећивала позориште у центру града, преноси Би-Би-Си.

Око 800 људи који су гледали представе почетком јула у позоришту “Молијер” позвано је на тестирање.

(Танјуг)

Вирус ковид-19 стабилан у ваздуху и до 16 сати

Центар за контролу и превенцију болести САД саопштио је да је вирус стабилан у ваздуху и да може да се задржи и до 16 сати. САРС-ЦоВ-2 задржава способност заразе у аеросолима много дуже него САРС-1 или МЕРС.

Центар упозорава да би ваздушни пут могао бити главни извор заразе и апелује да се носе маске, држи дистанца и проветравају просторије.

Федерална влада САД можда неће бити у стању да медицинске раднике снабдева заштитном опремом усред најновијег пораста случајева коронавируса, пише у документима интерне администрације у које је Ен-Би-Си Њуз имао увид.

Стратешко национално складиште и Федерална агенција за управљање у кризним ситуацијама имају мање од 900.000 рукавица у резерви након што су отпремили 82.7 милиона – или само 30 процената од захтева који траже државе и локалне владе. Од почетка кризе ковид-19 према подацима које су у недељу саставили службеници Одељења за здравство и људске услуге за високе руководиоце операција интергенције коронавируса.

Конкретно, старачки домови и установе за дуготрајно збрињавање кажу да постоји велики мањак личне заштитне опреме.

Гувернер Калифорније Гавин Невсом наредио је поново затварање свих ресторана, винарија, биоскопа и музеја. Невсом је рекао да су нове обуставе потребне како би се

У округу Лос Анђелеса има више потврђених случајева коронавируса него у целој Канади, изјавио је градоначелник Ерик Гарсети.

У понедељак је Лос Анђелес имао укупно регистрованих преко 136.000 случајева коронавируса док је у Канади било 110.234 потврђених случајева болести, показују подаци са Универзитета Џонс Хопкинс, преноси Си Ен Ен.

Због пораста случајева коронавируса на Флориди и Мајами Бич је одлучио да смањи фреквенцију људи. Овај град од четвртка обуставља краткорочне најамнине и затвара некретнине које најчешће рентирају посетиоци тог града а што чини један од главних прихода, преноси Си-Ен-Ен. 

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here