Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

Коронавирусом је у свету заражено више од 6,3 милиона, показују подаци са сајта worldometer. Од последица заразе до сада је преминуло 377.515 особа. Од ковида 19 опоравило се више од 2,9 милиона оболелих. Северна и Јужна Америка бележе убрзан пораст броја заражених коронавирусом. Број преминулих у Мексику прешао 10.000.

У Британији најмањи број преминулих и заражених од краја марта

Велика Британија забележила је у понедељак још 111 смртних случајева од последица ковида 19, најмање откако су на снагу ступиле рестриктивне мере карантина 23. марта, саопштио је министар здравља те земље Мет Хенкок.

Хенкок је додао да је јуче забележен и најмањи број новозаражених од 27. марта, тачније још 1.570 случајева.

АП, међутим, напомиње да су подаци о коронавирусу који се објављују понедељком углавном “нетачно ниски” због кашњења у пријави смртних случајева током викенда.

Хенкок је додао да је укупно преминуло 39.045 људи.

АП, међутим, примећује да је то за 556 више жртава него што је пријављено у недељу и поставља питање где је нестало још 445 смртних случајева.

Ројтерс објашњава да је у укупан број преминулих укључено још 445 смртних случајева у Енглеској у периоду од 24. априла до 31. маја.

Према подацима сајта worldometer, укупно је у Великој Британији заражено 276.332 људи.

Још пет оболелих у Кини, укупно 83.022

Према подацима са сајта worldometer, у Кини су регистрована још пет случаја коронавируса, чиме се укупан број заражених у тој земљи попео на 83.022.

У протекла 24 сата није забележен ниједан смртни случај од последица ковида 19.

Опоравило се 78.315 особа.

У Африци број заражених премашио 144.000

Број заражених коронавирусом у Африци премашио је 144.000, након што је потврђено више од 5.000 нових случајева, саопштила је Регионална канцеларија СЗО за Африку.

У последња 24 сата у афричким земљама пријављено је 5.430 нових случајева, чиме је укупан број заражених порастао на 144.702.

Расте број заражених и умрлих у Северној Македонији

Власти Северне Македоније објавиле су да број преминулих од коронавируса корона поново у порасту након укидања рестриктивних мера.

Министар здравља Венко Филипче рекао је да је у протекла 24 часа седам особа умрло, а заражено још 89, чиме је број умрлих повећан на 140, а заражених на 2.315.

Према његовим речима, план за отварање граница биће одложен ради даљег праћења пандемије.

Филипче је истакао да је већина нових случајева пријављена око Скопља. Он је најавио да ће касније током седмице блокаде бити поново уведене у угроженим подручјима уколико број нових заражених остане на истом нивоу.

Северна Македонија је прошле седмице дозволила отварање ресторана и кафића.

Још 237 смртних случајева у Мексику, укупно 10.167

Према подацима са сајта worldometer, у Мексику је преминула још 237 особа, чиме се укупан број смртних случајева у тој земљи попео на 10.167.

Број заражених порастао је за 2.771 на 93.435.

Од последица ковида 19 опоравиле су се 67.491 особа.

Малта 1. јула отвара границе за 16 европских земаља и Израел

Малта отвориће 1. јула своје границе за туристе из 16 европских земаља, Израел и само поједине делове Италије.

Малтешке власти су у понедељак саопштиле да ће своје границе отворити за туристе који буду стизали са италијанских острва Сицилије и Сардиније, али не и из других делове Италије, преноси АП.

Малта са својом богатом историјом и ноћним животом важи за туристичку меку међу туристима, поготово када је реч о Британцима, Италијанима, Немцима и Французима.

Једино су грађани Немачке, међутим, на листи земаља које ће то острво моћи да посећују већ од следеће недеље, наводи АП.

На Малти је од почетка пандемије забележено 619 случајева корона вируса и девет смртних исхода повезаних са ковидом 19.

Чешка од 15. јуна отвара границе за 29 европских земаља

Влада Чешке саопштила је да ће од 15. јуна држављанима те земље бити дозвољено да путују у 29 европских земаља.

Влада наводи и да ће држављани 19 земаља које се сматрају безбедним, моћи да уђу у Чешку без икаквих рестриктивних мера, док ће држављани преосталих десет земаља морати да покажу негативан тест на коронавирус.

Како се наводи у саопштењу, без теста у Чешку ће моћи да уђу држављани – Аустрије, Финске, Норвешке, Исланда, Немачке, Швајцарске, Лихтенштајна, Хрватске, Словеније, Грчке, Словачке, Пољске, Мађарске, Румуније, Бугарске, Кипра, Естоније, Литваније и Летоније.

Грађани Данске, Ирске, Холандије, Белгије, Луксембурга, Француске, Португалије, Шпаније, Андоре и Италије, земаља које се сматрају ризичнијим због тренутне ситуације у вези са пандемијом коронавиурса, моћи ће да пређу чешку границу само ако покажу негативан тест на ковид 19, преноси АП.

У супротном, они ће морати да иду у карантин. Србија није ни на једном од ових спискова.

Још 78 смртних случајева у Пакистану, укупно 1.621

Према подацима са сајта worldometer, у Пакистану је преминуло још 78 особа, чиме се укупан број смртних случајева у тој земљи попео на 1.621.

Број заражених порастао је за 3.938 на 76.398.

Од последица ковида 19 опоравиле су се 27.110 особа.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here