Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Од почетка пандемије, од последица коронавируса у свету је преминуло 1.186.400 особа, док је заражених више од четрдесет пет милиона – 45.348.176. Од болести се опоравило 33 милиона људи.

До 1.децембра забрањен улазак у Француску из земаља ван ЕУ

Према новим мерама карантина, које су у Француској на снази до 1. децембра, нико неће моћи да уђе у Француску из земаља које нису чланице Европске уније, осим у случају посебних околности, а границе између Француске и других држава ЕУ остаће отворене.

Према новим мерама карантина, које су у Француској на снази до 1. децембра грађани ће моћи да излазе из својих домова само ради куповине хране, одласка на посао или из здравствених и хитних породичних разлога.

Уочи потпоуног затварања земље око Париза су се створиле велике гужве, а колона возила људи који су ишли ван града, простирала се чак 700 километара у региону града. Mноги ггрђани Париза одлучили су да период карантина проведу ван града, a слична ситуација догодила у марту, за време првог таласа.

Премијер Жан Кастекс је рекао да ће вежбање на отвореном бити дозвољено сат времена дневно а чак и деца, старија од шест година, ће морати да носе заштитне маске током наставе.

Француска министарка рада Елизабет Борн додала је да ће рад од куће бити обавезан целе недеље, осим када је то технички немогуће.

Свако ко излази из куће мораће да има са собом документ којим се оправдава његов излазак, а провере ће вршити полиција.

Школе ће, за разлику од претходног карантина на пролеће, остати отворене, али ће универзитети бити затворени.

Kафићи и ресторани ће, такође, бити затворени, као и продавнице, осим сервиса за поправку аутомобила, супермаркета, перионица, оптичарских и фармацеутских радњи.

Јавне службе и даље ће функционисати, а остаће отворени и верски објекти, али су прославе, попут венчања, ограничене на мале групе.

Хотели ће бити отворени, али ће њихов капацитет бити ограничен на путовања из професионалних разлога.

У Немачкој више од 18.000 новооболелих

У Немачкој је од новог коронавируса оболело још 18.681 особа, објавио је Институт за инфективне болести Роберт Kох.

У последња 24 сата од последица вируса преминуло је 77 особа.

Од почетка пандемије од ковида-19 оболело је укупно 499.694, а преминуло 10.349 особа.

(Ројтерс)

У Kини нових 25 случајева ковида-19

У Kини је потврђено нових 25 случајева коронавируса, од којих су готово сви увезени из иностранства, саопштила је Национална здравствена комисија.

Потврђено је и нових 53 асимптоматских случајева, које Kина и даље не убраја у званичну статистику.

У Kини је до сада од ковида-19 оболело 85.940, а преминуло 4.634 особа.

Председник Бразила каже да је “лудо” што се земље поново затварају

У Бразилу је у последња 24 сата пријављено 26.106 нових случајева коронавируса, а преминуло је 513 особа, саопштило је Министарство здравља.

Тиме је број заражених у Бразилу достигао скоро 5,5 милиона, а преминуло је 158.969 особа.

Председник Бразила Жаир Болсонаро изјавио је да је “лудо” то што се државе поново закључавају због спречавања ширења другог таласа коронавируса.

Болсонаро је то рекао поводом одлуке бројних јужноамеричких земаља да предузму оштрије мере ради спречавања ширења вируса.

 „Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here