Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Последњи извештаји Министарства здравља о епидемиолошкој ситуацији у Србији охрабрују. Бројке о броју оболелих, умрлих и онима на респираторима стручњаци оцењују да су добри. Међутим, у укупном збиру оне су ипак велике и сваког тренутка ако се људи опусте оне могу бити поново забрињавајуће велике. Зато је аларм опасности и даље упаљен за све. И за народ, алии за оне које треба да контролишу да се законске и препоручене мере примењују.

Према последњем пресеку, у Србији је од последица коронавируса преминуло још шест особа. Од 8.768 тестираних особа, 254 су позитивне. На респиратору је 87 пацијената.

Епидемиолог Предраг Кон каже да постоји тихо задовољство тренутном епидемиолошком ситуацијом, али да смо далеко од повољне ситуације. Додаје да бројеви показују да још нигде немамо “нулу”.

Две болнице излазе из ковид система и враћају се свом редовном раду, док ће привремена болница у Арени наставити да прима пацијенте из болница које се затварају.

Следеће која би могле да изађу из система су Градска болница “Звездара” и Институт “Бањица”.

Иако последњих дана бројеви охрабрују, још нема опуштања у борби са вирусом. Епидемиолози подсећају да ћемо маске носити још дуго, а такође да ћемо мере заштите морати да спроводимо, пре свега због нас, због нама ближњих и наравно и свих других.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here