Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Од почетка епидемије коронавирус је у Србији потврђен код 32.437 особа, а од последица заразе преминуле су 733. До сада је тестирано укупно 1.033.988 људи. Иако је епидемиолошка ситуација тренутно повољна, стручњаци упозоравају да се то преко ноћи може променити и да велики ризик представљају грађани који се враћају са одмора из земаља у окружењу које бележе велики број заражених.

Према последњим подацима у Србији је хоспитализована 391 особа, а на респираторима је 28 пацијената. Према последњим пресеку у Србији је за 24 сата потврђено 29 нових случајева заразе коронавирусом, а преминулих није било.

Иако су подаци о броју новозаражених у Србији добри, ситуација може да се промени веома брзо. Стручњаци апелују на грађане да буду одговорни и да заштите себе, породице и окружење.

Будући да земље у окружењу бележе велики број заражених и да су око нас многобројна жаришта, од петка у 18 часова биће спровођен надзор над свим грађанима који се враћају у Србију, одлучено је на седници Кризног штаба. Надзор не подразумева ограничење слободе кретања, већ само обавезу редовног јављања лекару. Суштина је да се сви грађани који улазе у земљу у што краћем времену, до 24 сата, јаве одређеној здравственој служби.

Епидемиолог Предраг Кон поручио је да је боравак у Црној Гори сада велики ризик. Поред тога, проблем су и прославе, додао је Кон.

“Безбедније је тренутно бити на Инфективној клиници уз коришћење маске, него на некој забави у Црној Гори”, рекао је Кон.

У складу са одлукама Републичког кризног штаба данас ће бити одржан састанак Градског кризног штаба. Акценат ће бити на контроли кафића и угоститељских објеката и понашања људи, рекао је градоначелник Београда Зоран Радојичић.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here