Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Према последњем пресеку, у Србији је преминуло још пет особа, а новозаражена је 161. На респиратору су 52 пацијента.

Коронавирус је међу нама, али мере које спроводимо дају резултате и због тога не смемо да се опустимо, упозоравају епидемиолози. Иако се ситуација оцењује оптимистичком објављени подаци о броју новозаражених су лошији од претходних дана, па и оцена изречена у понедељак, када је било више заражених за скоро 50 одсто у односу на претходни дан, јер су наводно субота и недеља дани када се мање људи тестира, јер су сви наредни дани и у уторак и у среду били са више заражених особа.

Истина, број пријема у ковид амбулантама се смањује, док се број излечених од ковида 19 повећава. То је добро, али се заборавља да ако имам више заражених да ће онда бити и више оних који ће поћи на преглед у ковид болницу.

“Чека нас озбиљна јесен, када коронавирус може да се укрсти са сезонским грипом”, упозорио је министар здравља Златибор Лончар у Пожаревцу током разговора са здравственим радницима из неколико округа.

Лончар је такође позвао грађане који су на одмору у иностранству да буду одговорни када се буду вратили у нашу земљу и, уколико осете неке симптоме, да се јаве у ковид амбуланту.

Примена законских и препоручених мера заштите апсолутно се мора поштовати, ако не желимо да упознамо страхоте које корона носи са собом..

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here