Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Епидемиолошка ситуација у Србији се стабилизује, са трендом пада. Морамо да поштујемо превентивне мере јер су оне дале ефекта, указују стручњаци.

Према најновијим подацима, коронавирусом у Србији је заражено још 158 особа. Преминула су још три пацијента.

Од почетка епидемије тестирано је 831.677 особа, а умрло је укупно 684 људи од ковид 19.

Да се ситуација значајно поправља потврђују подаци са терена. Нови Пазар је био једно од највећих жаришта погођених коронавирусом где је број хоспитализованих пацијената у једном тренутку био и 400. Ситуација се сада стабилизовала. У општој болници тренутно је 11 пацијента, али лекари поручују да не сме бити опуштања.

Епидемиолошка ситуација је боља и у Тутину.

Чланови Кризног штаба јавности су поручили да се последњих дана епидемиолошка ситуација стабилизује и смирује. У многим градовима стекли су се услови за укидање ванредне ситуације.

Еподемиолог Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да има искакања у појединим градовима, па је тако у Оџацима било шест позитивних од 46 тестираних, што је највећи степен позитивности у једном граду.

“Видимо стабилизацију епидемиолошке ситуације са трендом пада за коју се надамо да ће се одржати у наредном периоду. Морамо да поштујемо превентивне мере јер су оне дале ефекта и допринеле да се стабилизује епидемиолошка ситуација”, закључила је она.

Епидемиолошка ситуација у Београду се недвосмислено и убрзано смирује, ту више нема дилеме, изјавио је епидемиолог Предраг Кон.

Кон је истакао да је јасно да грађани Србије који се враћају у земљу немају ниједну додатну обавезу и додао да се мере доносе у складу са епидемиолошком ситуацијом.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here