Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Србија сада има 14 заражених на 100.000 становника и тренутно је земља са најмањим ризиком за оболевање у региону и Европи, истичу чланови Кризног штаба.

Према последњем пресеку у Србији су тестиране 7.422 особе, од којих је 75 било позитивно. Једна особа је преминула, а на респираторима су још 22 пацијента.

Србија сада има 14 заражених на 100.000 становника и тренутно је земља са најмањим ризиком за оболевање у региону и Европи, износе податке у јавност и коментаришу их чланови Кришног штаба.

“Када су у питању прегледи у ковид амбулантама, тај број је стабилан, не расте, али се ни не смањује. Такође на недељном нивоу је мањи број хоспитализација него што је био на претходном периоду, и то су подаци који охрабрују“ – износи у име Кризног штаба епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић.

Истина је и да се та повољна  ситуација може преко ноћи променити и отуда их са великом резервом треба примати.

Да заражених коронавирусом има свуда око нас потврђују и неки подаци који се износе у јавност.

Седам дана од увођења надзора над повратницима у земљу, тест самопроцене електронски је попунило 32.000 грађана, а код 45 је резултат теста указао да постоји сумња на инфекцију и они су даље упућени у ковид амбуланте.

Вирус је потврђен код 39 ученика основних школа и 16 средњошколаца. Ипак, на болничком лечењу у овом тренутку у Клиничко-болничком центру Др Драгиша Мишовић налази се седморо деце.

У болницама широм Србије је 276 оболелих. Према последњим подацима, највише нових случајева оболевања бележи Београд.

Подаци о броју заражених нису велики, али су и даље опасни, јер и најмањи бројеви могу да се преко ноћи увећају геометријском прогресијом, када је у питању вирус. Нови талас короне нам је пред вратима. Зато је потребан опрез. Од свакога се очекује да и даље примењује законске и препоручене мере заштите од ковида, али и оних који су задужени у име државе да нас штите од неодговорних појединаца, да обављају своју јавну дужност и да не само опомињу, него и да примењују санкције према онима који се оглушују у примени мера. Не заборавите: Да ставите маску, на одржавање дистанце, на одржавање личне хигијене, пре свега прање руку …

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here