Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Готово да нема краја Србије где не расте број заражених коронавирусом. Београдске болнице су већ данима препуне. У ковид систем од понедељка ће и први пут Институт за реуматологију.

Докторка Јована Обреновић рекла је за РТС да је у Хитној помоћи током ноћи забележен већи број позива пацијента, 1.800 због сумње на ковид инфекцију.

Она је објанила да је температура виша од 37.5 – повишена температура укулико се не лечите од астме и хроничне опструктивне болести плућа.

“Сваки момемат са повишеном температуром може да укаже на ковид заразу и зато вас молим да то кажете нашим колегама на тријажи или кол центру, да би колеге могле адекватно да се опреме”, рекла је докторка Обреновић.

Градски штаб за ванредне ситуације усвојио је 11 правила која ће морати да поштују посетиоци на базенима, објавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић на Фејсбуку.

Како је навео, под сунцобраном могу да се налазе само две особе осим породица са малом децом, а размак између лежаљки који заузимају једна или две особе осим породица са малом децом мораће да износи најмање два метра.

Забрањени су тимски спортови у води или на обали који укључују блиски контакт.

Барови и кафићи могу да служе храну само запаковану у оргиналним паковањима, столови у бару морају да буду удаљени најмање 1,5 метара, а у баровима и кафићима на базенима није дозвољено организовати забаве или прославе.

Капацитет купалишта је 40 људи на 1.000 метара квадратних, запослени на базенима морају да носе маске када су у контакту са посетиоцима, забрањено је коришћење тушева и свлачионица у затвореном простору изузев тоалета, а спортски центри се позивају, да уколико је могуће, уведу резервације.

Према последњем пресеку, у Србији је умрло још 12 оболелих од ковида 19. Зараза коронавирусом потврђена је код још 354 особе. Тренутно је на респиратору 139 пацијената.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here