Mesto za reklamu

14. 09. 2020.

Разлог за благи пораст новозаражених надлежни виде у повратку са летовања из Хрватске и Црне Горе. Кризни штаб ће одлучивати о увођењу обавезне самоизолације.

Према последњим подацима, у Србији су од ковида 19 преминуле две особе. Потврђено је 108 нових случајева заразе коронавирусом. Тестиране 3.082 особе. На респираторима је 28  пацијената.

У ковид објектима Kлиничког центра Ниш хоспитализовано је укупно 48 пацијената. У врањској болници смештено је 27, Сурдулици девет, Лесковцу пет.

У последња 24 часа у српским срединама на КиМ инфицирано је још пет особа, укупно 988 од избијања епидемије. Забележен је још један смртни случај од последица ковида 19. На лечењу су 64 пацијента – у болници, 20 а у кућној изолацији 44.

Министарство здравља је саопштило да је благи пораст броја новозаражених последица повратка грађана са одмора у Црној Гори и Хрватској.

На седници Кризног штаба, која је заказана за 08.30, разматраће се увођење десетодневне обавезне самоизолације по повратку грађана из ових земаља.

Током ноћи у Хитној помоћи било је позива родитеља деце који долазе са одмора због сумње на коронавирус.

Препорука родитељима је да децу не пуштају у школу, а да они остану код куће.  Савет је да се првих седам дана смање кретање и контакти или да се обави тестирање.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here