Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Због повећања броја оболелих у више од 30 градова у Србији проглашена је ванредна ситуација. Епидемиолози упозоравају да би тај број био много већи да не примењујемо мере превенције.

Према последњем пресеку, у Србији је умрло 9 оболелих од ковида 19, а зараза је потврђена код још 389 особа. Тренутно се у болницама лечи 4.776 особа, а на респиратору је 187 пацијената у најтежем стању.

Стручњаци поручују да не смемо да се опуштамо јер је ситуација и даље нестабилна, али је јасно да на ширење вируса можемо и треба да утичемо. Сваки град је потенцијално жариште, а ефекте мера треба да очекујемо наредних дана.

Због повећања броја оболелих у више од 30 градова у Србији проглашена је ванредна ситуација.

Број заражених у Новом Саду се не смањује, ковид позитивне пацијенте прима и Војна болница на Петроварадину са 30 кревета. Према последњем извештају, у Нишу је хоспитализовано 358 оболелих.

У дому за старе у Гаџином Хану створило се мало жариште корона вируса. За сада ковид 19 потврђен је код четири корисника тог дома.

Подаци трећи дан заредом показују да ситуација у Новом Пазару улази у мирнију фазу. Број прегледа у ковид амбулантама се смањује било је раније по 400 људи, а јуче је било између 200 и 250 прегледа. Раније је било и до 98 пријема, а сада је сведено на двадесетак пријема дневно. Ситуација се стабилизује и у Тутину.

У Лесковачкој ковид болници 144 пацијената, а 71 на кисеонику. Лекари кажу да је њихова клиничка слика врло нестабилна. Јуче је један пацијент из Власотинца преминуо. Укупно у Јабланичком округу 1.100 пацијената је инфицирано, од тога преко 800 из Лесковца. Све је мање гужви у ковид болницама, па се ситуација полако стабилизује. Јуче је отпуштено 13 пацијената, а 13 је примљено. Стижу и резултати тестова који су послати са територије Јабланичког округа. Око десет посто је позитивних.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here