Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Према јуче саопштеним подацима, коронавирусом у Србији је заражено још 255 особа, а преминуло 6. Број заражених би могао значајније да се смањи ако се настави са поштовањем мера, поручују епидемиолози.

Укупан број регистрованих случајева коронавируса од почетка епидемије у Србији је 27.863. Преминуле су укупно 632 особе. Укупно је до сада тестирана 741.073 особа.

Полако опада притисак на болнице. Надлежни упозоравају да је и даље потребно поштовање мера како би се број оболелих значајније смањио.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић је рекао да би до краја августа број заражених коронавирусом могао значајно да се смањи, ако би грађани наставили озбиљно да примењују мере.

“То значи да са неким благим оптимизмом можемо очекивати, ако би овако наставили, ја сам сигуран бар 15, 20 дана, да би ми до краја августа могли да дођемо на један низак ниво дијагностике нових случајева обољења”, рекао је Тиодоровић за Новости.

Наводи да је његов утисак позитиван, јер сматра да се грађани много озбиљније понашају, да су схватили да нема шале и да је приметно да све више поштују мере.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here