Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Ковид 19 је однео још два живота у Србији, тако да је укупан број преминулих од поечтка епидемије 215. Оболеле су још 82 особе, од тестираних 6.059. Данас почињу да раде вртићи као и одређене службе уз поштовање свих превентивних мера.  На ресипратору је, према последњим подацима 39 пацијената. Ковид 19 је победило 3.006 особа.

Лекари кажу да бројеви указују на смиривање ситуације, али да нема места за опуштање, упркос лепом времену.

Затварају се и привремене ковид болнице. О судбини оне на београдском сајму требало би да се расправља на седници кризног штаба.

Од данас почињу да раде вртићи а примају се деца са потврдом педијатра да су здрава и потврдом родитеља од послодавца да морају да се врате на посао.

Такође, отварају се и шалтери МУП-а на којима грађани могу поднети захтеве за издавање личних докуменaта и обавити друге послове. Почињу да раде и АПР, судови…

У свим установама биће потребно поштовање превентивних мера.

Горан Стевановић, директор Клинике за инфективне болести Клиничког центра Србије, рекао је за РТС да се назире крај епидемије и да смо ушли у фазу која се зове почетак краја, али када ће он бити сувише је рано да се каже. “Ово је прича која се неће завршити у мају и ми ћемо имати новооболеле и током јуна, а иза тога можда и дуже”, навео је доктор Стевановић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here