Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

У Основној школи „Владимир Роловић“ на Петловом брду откривено је да је један ученик, након што је присуствовао припремној настави за пријемни испит из српског језика и био у контакту са вршњацима, позитиван на вирус корона.

Ову информацију поделила је мајка једног од ученика који је, заједно са позитивним дечаком, присуствовао припреми, објавио је „Блиц“.

„Након што је припрема завршена, речено нам је да је један од ученика позитиван на вирус корона. И његова мајка је заражена и смештена у болницу. Из школе су нас обавестили да ће сва деца која су била у контакту са зараженом особом морати да буду тестирана, као и да им неће бити дозвољено да изађу на пријемни испит док не буду имали негативан тест. Покушали смо да тестирамо децу, али нам је речено да данас то није могуће учинити“, каже за „Блиц“ Н. М.

Да је ученик позитиван на вирус корона за „Блиц“ је потврдила и директорка Основне школе „Владимир Роловић“, Марија Чекановић, која нам је рекла да ће се пријемни испит одржати у редовном термину.

„Један ученик и његова мајка позитивни су на вирус корона. Што се тиче пријемног испита, он ће бити одржан 17. јуна, а тренутно се испитују сви контакти које је заражени ученик имао“, кратко је рекла директорка.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here