Mesto za reklamu

17.02.2019.

Приштини је потребан споразум са Београдом, који ће резултирати “узајамим признањем”, али и одговорно руководство, рекао је амбасадор САД, Филип Коснет, честитајући грађанима Косова 11 година од косовске независности.

У видео-поруци грађанима, Коснет каже да је “блиско партнерство између Сједињених Држава и Косова донело користи обема земљама”, и да не сумња да ће то партнерство бити настављено и у будућности.

“Косово је сада ушло у другу деценију своје Декларације о независности. Сада је одговорност народа Косова да држе своје лидере одговорним за кораке успеха “, навео је Коснет.

Додао је да често чује да грађани Косова желе мир, правду и просперитет, те да верује да Приштина не може да игнорише те жеље.

“За постизање мира потребан је свеобухватни споразум са Србијом који ће резултирати узајамним признавањем”, каже Коснет.

“Да бисмо то постигли”, додао је, потребно је одговорно водство, укључивање грађана и одлучност да сви грађани буду једнаки без обзира на пол, религију или припадност.

“Сигуран сам да ће људи на Косову бити на правом путу, а Сједињене Државе ће бити близу вас”, навео је Коснет у честитки за дан тзв. косовске независности.

 „Српска стварност“ / Радио К и М /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here