Mesto za reklamu

18.06.2019.

Државна секретарка Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић предочила је да је Приштина по четврти пут аплицирала за пријем у Интерпол и указала да је то наставак вршења политичког притиска на најстарију међународну полицијску организацију.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, Поповић Ивковић је на састанку са амбасадором Алжира Абделхамидом Шебшубом навела да би евентуално разматрање захтева за пријем Косова у чланство те организације представљало грубо кршење процедура Интерпола, чија правила налажу да само државе чланице Уједињених нација и посматрачи УН-а могу бити чланице.

Она је истакла да је косовски захтев у супротности и са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, као и наставак, како је оценила, покушаја политизације Интерпола и подсетила да је на прошлогодишњој Генералној скупштини у Дубаију одбијен захтев Приштине за пријем у Интерпол.

Поповић Ивковић је са амбасадором Шебшубом разговарала о унапређењу односа две земље у области унутрашњих послова, нарочито у борби против тероризма, као и о косовској кандидатури за чланство у Интерполу.

Шебшуб је истакао да Алжир поштује принципе међународног права и да у складу са тим Алжир није признао Косово. Он је рекао да ће његова Влада са пажњом размотрити све информације о аргументима Србије против захтева Приштине за чланство у Интерполу.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here