Mesto za reklamu

17.01.2019.

Портпаролка косовске Владе Доњета Гаши, потврдила је за Радио Слободна Европа, да је Косово позитивно одговорило на захтев Босне и Херцеговине на састанак, поднет у склопу ЦЕФТА-е у вези са таксом од 100 одсто, али додаје да се не ради о преговорима о укидању ове мере.

“БиХ је путем ЦЕФТА-е поднела захтев за састанак у вези билатералних питања. Косово је одговорило потврдно и највероватније ће косовски министар трговине присуствовати састанку у БиХ крајем јануара, чути њихове захтеве, али и бранити своју позицију и принципе. Дакле, не ради се о преговорима о том питању, већ ће Косово бранити свој став и принципе зашто је увело таксу. Косово је у обавези да поштује овај облик комуникације у склопу ЦЕФТА-е“, казала је Гаши за Радио Слободна Европа.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, потврдио је за Клиx да је косовска страна, на захтев Босне и Херцеговине, прихватила билатералне преговоре о стављању ван снаге одлуке о увођењу такси од 100 посто на робу из БиХ.

Он је истакао да су у току припреме на експертском нивоу, како би се дошло до адекватног решења, али нагласио да не може предвидети исход.

Претходно је косовски премијер Рамуш Харадинај, изјавио да ће се таксе укинути онда када се призна независност Косова.

 „Српска стварност“ / РСЕ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here