Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Прошло је више од два месеца од када је Тужилаштво послало на вештачење ван Косова, узорке коверти из Србије, које су, након физичког контакта са њима, изазвале алергијску реакцију код службеника Централне изборне комисије.

Међутим, резултати узорака за које није познато где су послати ради детаљније анализе још увек нису стигли на Косово. Тужилаштво није доставило детаље о том питању, преноси КТВ.

„У вези са питањем које сте поставили у вези са овим случајем, обавештавамо вас да је истрага у току. Неки људи су саслушани у вези са овим случајем, а када су резултати анализа у питању, и даље чекамо на њих, јер они још нису стигли у нашу земљу“, рекла је Лаурета Уљај (Лаурета Улај) из Основног тужилаштва у Приштини.

Адвокат Куштрим Палуши (Кусхтрим Палусхи) каже да је очекивано да експертизе тог типа трају дуже, али сматра да би цео процес требао бити транспарентнији.

Вештачење за такве случајеве, који су компликованији, каже Палуши, износе на видело недостатак потребних припрема на Косову.

У циљу да добијемо више информација о слању узорака с Косова, КТВ је послала упит Министарству правде, али нисмо добили одговор. 13. октобра, током процеса верификације коверти које су пристигле из Србије, десетине званичника ЦИК-а пријавили су свраб на рукама и лицу и отежано дисање. Отприлике 10 дана након што је процес обустављен, гласови из Србије су ипак пребројани у ванредним околностима.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here