Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Кошаркашице Србије победиле су вечерас Нигерију са 70:64 (21:22, 22:16, 16:12,16:11), у хали “Александар Николић” у Београду у другом колу групе А квалификационог турнира за одлазак на Олимпијске игре у Токију. Кошаркашице Србије практично су избориле визу за Токио, али ће се стопроцентна потврда чекати до сутра после меча са Мозамбиком.

Кошаркашице Србије несигурно су почеле меч, што је Нигерија искористила и прва стекла осетнију предност, која је на њиховој стани била све до последња три минута прве деонице.

Онда је на сцену ступила Николина Милић, чијим је поенима Србија ушла у корак са ривалом.

До краја првих 10 минута Србија је успела да смањи разлику на минус један, а друго полувреме донео је потпуни преокрет домаћина.

Заиграле су изабранице Марине Маљковић чвршће и агресивније, што је у једном тренутку резултирало двоцифреном предношћу.

У наставку су кошаркашице Србије само одржавале стечену предност, која је пред последњих 10 минута износила 13 поена.

Кошаркашице Нигерије слично као на почетку меча одиграле су и последњу четвртину. Истопиле су двоцифрену предност Србије и свеле је на минус шест пет минута пре краја меча.

Нигерија се није предавала, пришла је на четири поена заостатка 30 секунди пре краја, али је Невена Јовановић у кључним моментима прекинула важне нападе ривала, а тачку на меч са слободних бацања ставиле су Дабовић и Васић.

Кошаркашице Србије сутра од 17 сати играју последњи меч у групи А против Мозамбика.

Србија: Брукс 17, Дабовић 11, Јовановић 3, Крајишник 9, Васић 21, Бојовић 2, Бутулија, Чађо 3, Милић 4, Миљковић, Шкорић, Станковић.

Нигерија: Амукамара 15, Елону 9, Калу 20, Макулај 9, Нингифа 7, Ахатор, Балогун, Едефериока, Ибекве 4, Имобиох, Кохамед, Огоке.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here