Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је Финску са 75:66 у 4. колу квалификација за Европско првенство.

Од самог почетка игре наши кошаркаши су показали да су у предности у односу на госте из Финске и да ће меч лако добити. Истина, Финци су повремено показивали да могу и више и смањивали су разлику нашег вођства.

Финска ниједном није била у прилици да води, а наши су већ на почетку друге четвртине ималi плус 17 (29:12)

Од тада па надаље разлика се кретала између 10 и 15 поена, а тек на крају су Финци успели да приђу на – 5  (67:62) али су наши са пет везаних поена отишли на 73:62 и преломили меч.

Анђуђић је био најефикаснији са 19 поена, Аврамовић је додао 16 поена.

За разлику од меча против Швајцарске, изабраници Игора Кокошова одиграли су много боље у одбрани, пошто су ривалу за првих 12 минута иге дозволили само девет поена.

Били су на вишем енергетском нивоу, а све то је резултовалао је да у првом полувремену имају двоцифрену предност.

Током треће четвртине Финска је припретила и смањила заостатак, али се Србија брзо вратила и држала плус 10, а са том предношћу отишло се у одличујући период.

У последњем делу било је налета Финаца, прилазили су на минус пет, али су српски кошаркаши у последња два и по минута одиграли концентрисано и у одбрани и у нападу и кошевима Дангубића поново дошли до двоцифреног вишка.

Кошаркаши Србије сада имају 2 победе и 2 пораза и налазе се на другом месту табеле иза Грузије, док су Финци на последњем са скором 1-3 колико има и Швајцарска.

Нашим кошаркашима остају још два меча у фебруару (19- 21.) са Грузијом, која је обезбедила пласман као домаћин, и Швајцарском и тај дуел је јако битан да се добије.

Или бар онај први са Грузијом, јер из ове групе три екипе иду даље. Пошто смо Финску добили два пута довољна нам је још једна победа да бисмо обезбедили пласман.

СРБИЈА – ФИНСКА 75:66

Екипе су играле у следећем саставу:

Србија: Анђушић 19, Аврамовић 17, Раданов 4, Симанић 4, Симоновић 6, Апић 12 (5ск) Дангубић 8 (7ск) Јеремић, Кравић, Пено, Пот 5, Загорац,

Финска: Хаф 9, Кантонен 2, Мадсен 9, Махуни 15, Салин 10, Аланен 2, Доленц 3, Ковивисто, Линдборн, Нутинен 2, Валтонен 8, Вилсон 6

Финска и Србија су се у оквиру ових квалификација већ састајале током фебруарског “прозора”, када је баш у Еспу српски тим однео победу са 80:58.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here