Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Наш тенисер Филип Крајиновић пласирао се у треће коло Аустралијан опена победом над Шпанцем Паблом Андухаром са 3-1 у сетовима.

Крајиновић је до победе дошао после скоро три сата велике борбе, којом је заказао дуел са, највероватније, најбољим руским тенисером Данилом Медведевим, тренутно четвртим на свету.

Српски тенисер је овим резултаом изједначио најбољи учинак у Аустралији, пошто је и 2019. године стигао до треће рунде.

После по једне пропуштене брејк шансе у уводним моментима првог сета, десио се велики преокрет ту шестом гему када је Шпанац „прокоцкао“ 40:0 у свом сервис гему.

Филип је направио битан брејк, а онда још један, којим је и завршио први део игре.

У другом сету видели смо огроман крах нашег представника, који је имао све у својим рукама, али је на крају било 1-1 у сетовима.

Крајиновић је повео са 4:1, па испустио предност брејка коју је, ипак, моментално вратио.

Водио је 5:3 и сервирао за освајање другог сета, али је изгубио четири гема у низу и допустио противнику да изједначи.

То, на срећу, није омело нашег представника, који је задржао прва два сервиса на старту трећег сета, а онда направио не један, већ два брејка заредом.

Трећи сет прошао је без много турбуленције, али она као да је сачувана за четврти где је Андухар био бољи играч, али је на крају са терена морао да изађе погнуте главе.

Шпанац је пропустио чак осам брејк лопти у четвртом сету, док је Филип искористио једину коју је имао, а онда успео да задржи сервис и оконча дуел.

Уколико Медведев победи Шпанца Роберта Карбаљеса Баену он ће бити Крајиновићев ривал у трећем колу. Србин и Рус су се до сада састали једном, а победу је однео Крајиновић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here