Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Портпарол Кремља Дмитри Песков рекао је да је изненађен оптужбама које је председник САД Џозеф Бајден упутио руском колеги Владимиру Путину, назвавши га “касапином”.

Песков је подсетио на Бајденов захтев из 1998. године да се бомбардује Југославија.

“Након свега, он је човек који је у једном тренутку захтевао, говорећи пред телевизијским камерама, да Југославија треба да буде бомбардована. Тако је, тражио је бомбардовање Југославије. Тражио је да се убијају људи”, казао је Песков за ТАСС.

Он је закључио да, “стога, у најмању руку је чудно да се чују такве речи од Бајдена.”

Бајден рекао да је Путин “касапин”

Председник САД Џозеф Бајден данас је током посете Варшави изјавио да је руски колега Владимир Путин “касапин”.

Бајден је ово изјавио након што се сусрео са расељеним мајкама и децом из Украјине, пренео је “Фокс њуз”.

Ово је најновији негативан епитет Бајдена на рачун Путина.

Претходно је неколико пута упутио увреде на рачун Путина, назвавши га “ратним злочинцем”, а 2021. године га је назвао “убицом”, подсећа “Фокс њуз”.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков одбацио је данас опаску америчког председника Џозефа Бајдена да Владимир Путин “не може да остане на власти”, рекавши да Руси бирају ко ће бити њихов лидер.

Упитан да прокоментарише Бајденову изјаву, Песков је рекао за Ројтерс: “То није на Бајдену да одлучује. Председника Русије бирају Руси”.

Амерички председник Џо Бајден није позивао на промену режима у Русији када је рекао да председник те земље не може да остане на власти, рекао је званичник Беле куће.

“Председник је мислио да Путину не сме да буде дозвољено да има власт над суседима или регионом. Он није говорио о Путиновој власти у Русији нити смени режима”, рекао је званичник.

Светски медији пренели су раније данас изјаву Баједна током говора у Варшави да руски председник Владимир Путин не може да остане на власри.

“За име Бога, овај човек не може да остане на власти”, рекао је амерички председник.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here