Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић оценио је да је данашња изјава председника Мила Ђукановића о устоличењу митрополита црногорско-приморског Јоаникија потпуно “оголила” инспиратора и иницијатора тензија у Црној Гори.

“Апсолутно је право Митрополије црногорско-приморске да устоличење митрополита обави у вековном седишту своје митрополије на Цетињу и држава ће обезбедити све неопходне услове да СПЦ као најдоминантија верска заједница у Црној Гори по броју верника оствари своје Уставом загарантовано право”, истакао је Кривокапић, а саопштено из његовог кабинета.

Кривокапић сматра да је најмање важно где ће тога дана бити Ђукановић, али да је важно позвати га да, како је навео, “престане да изазива и подгрева сукобе, поделе и тензије”.

Премијер Црне Горе оцењује да Ђукановић то ради са циљем да “спречи или стави у други план борбу против организованог криминала, која из дана у дан напредује”.

Кривокапић је навео да Ђукановић, као председник Црне Горе мора научити да штити Устав Црне Горе и уставну верску слободу Српске православне цркве да устоличење обави тамо где има свако право да га обави, на Цетињу, и да једном стане у заштиту верске слободе Цркве коју је, како је навео Кривокапић, док је његова партија била на власти, “до бескраја прогањао, а која га је добро научила шта значи бити слободан и уставан”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here