Mesto za reklamu

02.11.2021.

Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић, који је допутовао у дводневну званичну посету Београду, поручио је да је циљ његовог доласка унапређење сарадње са Србијом.

Здравко Кривокапић је по доласку положио венац поред спомен-плоче убијеном премијеру Србије Зорану Ђинђићу, у дворишту зграде Владе у Немањиној 11.

“Желимо да оно што имамо у сваком смислу буде боље, да наша историјска и породична повезаност и испреплетеност дођу до изражаја за унапређење те сарадње”, рекао је Кривокапић, који је венац положио у присуству премијерке Србије Ане Брнабић.

Говорећи о ситуацији у Црној Гори, Кривокапић је рекао да жели да народ у његовој земљи заборави прошлост и да се окрене будућности.

“Осећам да има људи који имају ту визију, али некако сплет околности није дозволио да се та визија, која треба да буде доминантна у Црној Гори, оствари. Да заборавимо прошлост и да се окренемо будућности, да будућност буде посао сваког нашег деловања и на тај начин ћемо оставити печат који ће бити трајан. Да нико не страда на обављању свог радног задатка било он новинар, политичар или било ко други. Да слободарска мисао и демократски искорак у Црној Гори превлада у свакодневном животу, што нажалост, није тако”, рекао је Кривокапић.

На питање новинара да ли ће се сагласити са предлогом о новој Влади у Подгорици, Кривокапић је одговорио да ће се сагласити са сваком одлуком скупштинске већине у црногорском парламенту.

Кривокапића је данас на београдском аеродрому дочекао потпредседник Владе и министар пољопривреде Бранислав Недимовић, а вест о свом доласку у Београд црногорски премијер је објавио и на Твитеру.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here