Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19  донео је одлука да се од понедељка, 24. августа, дозволи одржавање културних дешавања са присуством публике, попут биоскопа, позоришта и концерата у институцијама културе, уз ограничења којих се организатори морају строго придржавати.

Дозвољено је присуство публике или гледалаца, али њихов број не сме да прелази пет стотина. То значи да ни у биоскопским и позоришним салама, али ни у већим халама и аренама, не сме бити више од 500 гледалаца.

Додатно, организатори треба да се придржавају свих превентивних мера при организовању догађаја, које су договорене на састанку премијерке Ане Брнабић и представника позоришта, биоскопа и манифестација.

Морају се носити маске и поштовати физичка дистанца од 1,5 метара односно једног празног седишта између људи. Одређена је и адекватна физичка дистанца на догађајима на отоверном.

Одлучено је да се након много времена, на темељу нешто повољније епидемиолошке ситуације, а у циљу очувања психичког здравља и социјалног живота корисника, дозволе посете старачким домовима, установама социјалне заштите и сличним објектима. Посете су дозвољене искључиво уз најстроже поштовање свих превентивних мера и протокола о посетама.

Кризни штаб подсећа све грађане на то да се епидемиолошка ситуација постепено побољшава, али да је опасност од заразе коронавирусом и даље присутна. Уколико наша дисциплина не буде била на високом нивоу у наредном периоду, то ће се врло јасно одразити бројем прегледа и хоспитализованих особа.

Неопходно је да и даље носимо маске у затвореним просторима, редовно перемо руке, користимо дезинфикациона средства и одржавамо раздаљину.

Кризни штаб наставља да прати развој епидемиолошке ситуације и прилагођава превентивне мере тренутном стању. Веома је битно да и даље будемо одговорни према себи и другима и поштујемо све мере, јер ћемо само тако сви заједно доћи до циља, а то је коначна победа над коронавирусом.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here