Mesto za reklamu
  1. 04. 2021.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић рекао је након заседања Кризног штаба да попуштања епидемиолошких мера у нашој земљи засад нема.

„Овог тренутка не можемо говорити о попуштању мера, нисмо још за то спремни. О великом попуштању можемо да говоримо када бројке новозаражених буду још мање. Ако се буде спуштао тај број, ако се буду поштовале мере, разматраћемо да се после 8. маја постепено ублажавају мере“, рекао је Тиодоровић, преноси Танјуг.

Можемо, каже он, да од тад размишљамо да ресторани и кафићи раде и на затвореном али 50 одсто капацитета.

„Желимо сви заједно да избегнемо сценарио који имали за Сретење, када се десило да смо имали лепо време и много непоштовања мера, што је довело до пораста броја инфекције и повећања хоспитализованих“, рекао је он.

Најавио је да ће у вакцинацији сада бити стављен фокус пре свега на вакцинацију радно активног становништва, пошто је старије становништво заштићено вакцином. „Имамо слаб одговор радно активног становништва. Морамо активно да се односимо према великим колективима, великим системима“, казао је он.

Епидемиолог је рекао и да од 15.маја почиње велика кампања вакцинисања младих, како би имали могућност да посећују фестивале попут Егзита.

„Вакцинација је одлучујући корак према заустављању болести“, поручио је др Тиодоровић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here