Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Ученици млађих разреда у учионицама од по 15 ђака

Ученици од првог до четвртог разреда ће наставу похађати у учионицама, где ће максимално моћи да их буде 15, одлучио је Кризни штаб. Имаће највише четири часа који ће бити скраћени до 30 минута. Настава ће се спроводити уз поштовање свих мера да би се смањио ризик од респираторних инфекција.

И у школској средини је неопходно да се маске носе, од момента уласка, до момента уласка у клупу. Такође, приликом причања, одговарања и свуда где је удаљеност од друге особе мања од један и по метар. Препоручује се ношење маски све време бoравка, међутим, када су у питању ђаци, могуће је да када слушају наставу и седе у клупи, привремено одложе маску.

Када су у питању наставници и друго особље, они све време боравка у школској средини треба да носе маске, и то на исправан начин. Могуће је да то буду епидемиолопке, хируршке и памучне маске.

Tо je по оцени стручњака најоптималнији облик организовања наставе.  Ученици неће мењати места. Након завршетка смена биће рађене дезинфекције.

Најмлађи ђаци највећим делом ће похађати наставу у школској средини, јер је процењено да је то за њих најбоље.

Старији разреди ће се за време боравка у школама понашати по истим обрасцима, али због бројности ђака и начина организовања наставе, они ће комбиновати одлазак у школу и онлајн наставу.

Школе ће се чистити пре почетка наставе, најмање двапут у току дана, и по поотреби уколико то налаже епидемиолошка ситуација.

Иначе, постоје три сценарија како ће изгледати настава на универзитетима ове године. Први је класична настава као што је до сада била, други је тзв. хибридни сценарио где ће предавања бити онлајн организована а практична настава у мањим групама и трећи сценарио је комплетна онлајн-настава.

„Српска стварност“  

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here