Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

Кризни штаб је данас одлучио да неће бити организованог дочека Нове године, а 31. децембра и 1. јануара угоститељски објекти радиће до 18 сати, а продавнице прехрамбених производа до 20 часова. Сутра седница Владе.

Одлуке Кризног штаба за Нову годину, сутра у 15 часова конференција за новинаре

Кризни штаб донео је одлуку да 31. децембра и 1. јануара ресторани и кафићи раде до 18 сати, а прехрамбени објекти до 20 сати. Неће бити организованог дочека Нове године нити репризе.

Мере које су на снази остају до 11. јануара, а данашње одлуке Кризног штаба важе само за 31. децембар и 1. јануар.

Сутра ће заседати Влада Србије.

Седница Кризног штаба одржана је у Палати “Србија”. Председавала је премијерка Ана Брнабић.  За сутра у 15 сати заказана је конференција за новинаре, на којој ће бити представљене детаљне одлуке.

Радојичић: За дочек у кругу блиских људи, здравље грађана на првом месту

Мислим да не треба да има дилеме и да не сме бити већих окупљања већ да за дочек будемо у кругу блиских људи, наводи за РТС градоначелник Београда Зоран Радојичић.

“Ја разумем младе људе који су жељни дружења, жељни да своју енергију усмере у том неком правцу забаве и тог неког лепог расположења, али их молим да поштују мере јер ова година је специфична, биће још нових година, славићемо заједно, ове године се чувајте”, поручио је Радојичић.

Истиче да су све мере које ће важити за Нову годину усмерене ка томе да ризици буду што мањи јер је, како каже, здравље грађана на првом месту.

Највише новозаражених у Београду, Новом Саду, Нишу…

Највише новозаражених има Београд 683, Нови Сад 146, Ниш 135, Крагујевац 72, Краљево 65.

Следе Шабац 62, Панчево 47, Јагодина 46, Суботица 46, Зрењанин 42, остали градови имају мање од 40 новозаражених.

На болничком лечењу је близу 10 хиљада људи

Ситуација је и даље тешка  лекари упозоравају да сада не сме да се направи грешка и да се почне са опуштањем, посебно пред предстојеће празнике.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here