Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Покрајински секретар за здравство и члан Кризног штаба  за сузбијање заразне болести COVID-19 Зоран Гојковић навео је да је медицински део тог тела предложио увођење полицијског часа у циљу борбе против коронавируса а да ће одлука бити донета наредних дана.

Гојковић је након седнице Кризног штаба навео да медицински део тог тела сматра да смањење рада за сат, два или три у објектима где је велики промет, не доноси ништа у погледу борбе против ширења коронавируса.

Бележи се повећање броја заражених и оно што је медицински део Штаба предложио данас је да се максимално спречи могућност свих контаката, једино кроз вид ванредног стања, односно полицијског часа, рекао је он, уз напомену да је то једини начин да се спрече контакти, бар на седам до 10 дана.

Према његовим речима, став тог дела штаба јесте да би у овом тренутку то било најцелисходније решење, без улажења у то какве би економске последице “локдаун” изазвао.

Он је рекао да је остало да се чланови Штаба састану у следећих дан, два поново, да се до тада обаве различите консултације и да се затим донесе адекватна одлука, која је најбоља за све.

Морамо водити рачуна о јавном здрављу, интересу наших грађана, и здравља, али се морамо водити и мишљу како ћемо као држава након годину дана у свему овоме да поднесемо, не само економски, него и у осталим аспектима – социолошки, психолошки, ментално – евентуално нови „локдаун“, рекао је Гојковић.

Покрајински секретар за здравство је нагласио да је највећи проблем како да се успешно спроведе вакцинација у условима повећаног броја оболелих.

Он је најавио да ће сутра, на иницијативу премијерке Ане Брнабић, тим из Министарства здравља ићи у Врање како би установио зашто je велики број новозаражених у том граду.

Гојковић је, одговарајући на питање колико се болница вратило у ковид систем, навео да је сваки дан све већи број пацијената, а тиме се и повећава удео у болничким капацитетима.

Што се Београда тиче, капацитети болнице у Батајници нису потпуно попуњени, а иста ситуација је и са ковид болницом у Крушевцу, додао је покрајински секретар.

Он је поновио да епидемиолошка ситуација зависи од поштовања мера, а да ли ћемо се одговорно понашати зависи од нас самих, напоменувши да ће се поштовање мера видети кроз бројке.

Гојковић је указао на то да је и даље непоштовање мера приметно, јер су током викенда затворена 44 објеката на територији Србије због кршења мера, а проблем представљају и кућна окупљања.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here