Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Тенисерка Србије Александра Крунић поражена је од  Американке Бернарде Пере у финалу турнира у Будимпешти са 6:3, 6:3 и није успела да освоји WТА турнир

Американка је брзо стигла до 3:0 у првом сету. Наша тенисерка је у петом гему имала четири брејк шансе, али није искористила ниједну и дозволила је Пери да поведе 4:1. Крунићева је имала брејк лопту и у деветом гему, али је Американка искористила пету сет лопту за 6:3.

Пера је на старту другог сета имала четири брејк лопте, али је наша тенисерка успела да освоји гем на свој сервис. Играло се потом гем за гем, а Пера је направила брејк у петом гему. Крунићева је узвратила рибрејком, али је Американка већ у наредном гему поново одузела сервис нашој тенисерки. Пера је затим освојила још два гема и заслужено је освојила прву WТА титулу у каријери.

Меч је трајао 88 минута. То је био трећи међусобни дуел наше и америчке тенисерке, а трећи тријумф Пере. Американка је тријумфом у Будимпешти стигла до првог WТА трофеја у каријери. Она је тренутно 130. тенисерка света.

Крунићева је 105. играчица на WТА листи, а у каријери је освојила једну титулу.

Американка је за победу у Будимпешти добила 280 поена за WТА листу, као и новчану награду од 26.770 евра. Крунићевој је припало 15.922 евра и 180 бодова за светску ранг листу.

WТА турнир у Будимпешти играо се за наградни фонд од 203.024 евра.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here