Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Министарка правде Нела Кубуровић рекла је да је Србија великом брзином испунила препоруке и скинута са црне листе Међународне организације за борбу против прања новца.

Нела Кубуровић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да је Србија похваљена и да је први пут једна држава скинута са листе у тако кратком року.

Како је навела, постојала је добра координација свих органа у Србији и сви су радили свој посао. Истиче да су захваљујући томе постигнути изузетни резултати када је реч о процесуирању прања новца, бољи чак и од неких држава-чланица ЕУ.

Нела Кубуровић је рекла и да се једна од препорука односила и на доношење закона о лобирању који би требало да почне да се примењује за месец дана.

Навела је да је закон о спречавању корупције испунио своје обавезе и да се највећи део препорука односи на измене Устава.

Додаје да је та процедура почела и да је Влада упутила иницијативу скупштинском Одбору за уставна питања који је констатовао да је предлог стигао.

Министарка поручује да Србија испуњава своје обавезе у борби против корупције и да је превенција корупције један од приоритета Владе.

Истакла је да за нешто мање од 15 месеци има више од 500 осуђујућих пресуда

“Остајемо посвећени борби против корупције”, поручила је Нела Кубуровић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here