Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти најавио је данас, на ванредној седници косовске скупштине, да ће на Косову бити основан институт који ће документовати „злочине које је Србија починила на Косову“ и поновио да се спрема тужба за геноцид.

Курти је поновио да је планом рада који је Влада недавно усвојила, предвиђено и припремање и подношење тужбе против Србија за геноцид на Косову, објавио је Репортери, преноси Косово онлајн.

„Основаћемо Институт за злочине почињене од стране Србије и поднећемо тужбе пред Међународним судом правде. Наша спољна политика важан је стуб који нас мора заштитити од непријатеља и приближити пријатељима“, рекао је Курти.

Он је истакао да ће се сарадња и савезништво са САД и Европском унијом продубити, док чланство у ЕУ остаје приоритет ове Владе.

„Решавање отворених питања са Србијом требало би да се обави принципијелним дијалогом. Појашњавање судбине несталих и киднапованих особа. Косово не прихвата дијалог тамо где се то третира као тема дијалога“, поручио је Курти.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here