1. 06. 2020.

Бивши премијер Косова и лидер покрета Самоопредељење Аљбин Курти сматра да ће се на састанку у Вашингтону 27. јуна представницима Београда и Приштине “сервирати споразум”.

Курти тврди да се наставак дијалога одвија на захтев Србије.

“Наставак дијалога је у складу са захтевима Србије – и временски и садржајно. Датум састанка 27. јуна је зато што долази после 21. јуна када се у Србији одржавају избори и 24. јуна када Вучиц́ одлази у Москву на сусрет са Путином”, написао је Курти на Фејсбуку.

Он сматра да је на Косову “бескорисна влада која зависи од сваког члана Српске листе”, створена “да би Србија била задовољна”.

То је “влада која је уклонила реципроцитет са Србијом и обавезала се посреднику (САД Ричарду) Гренелу да нец́е тражити чланство за Косово у међународним организацијама, што представља одрицање од Члана 17. Устава Косова”, навео је Курти.

“У ствари, пре дијалога као процеса, ово изгледа као једнодневни састанак на којем се послужује (сервира) споразум”, написао је он.

Оценио је да такав приступ доноси штетне договоре, а да се такав споразум не може спроводити и добија подршку “само политичара попут председника Косова Хашима Тачија и косовског премијера Авдулаха Хотија који не представљају народ Косова”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here