Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Председник Општине Штрпце Братислав Николић и потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић разговарали су у Штрпцу са командантом Команде здружених  снага у Напуљу адмиралом Џејмсом Фогом и командантом КФОР-а, генерал мајором Лоренцом Дадариом. Безбедносна ситуација на Ким је стабилна, а КФОР ће наставити да делује у складу са Резолуцијом 1244 и неће дозволити да било ко угрози безбедност на овим просторима, истакли су  представници КФОР-а.

Градоначелник Штрпца Братислав Николић истакао је да је безбедност на територији ове општине стабилна и нагласио да је неопходно наставити дијалог Београда и Приштине.

“Ми смо констатовали да је ситуација, како безбедносна тако и политичка, у општини Штрпце веома стабилна. Хтео сам да адмирала Фога упознам са историјом ове општине, са потенцијалима које има што се туризма тиче, предностима које пружа наш ски центар, а које су битне за наше људе који живе овде. Наравно дотакли смо тему дијалога и будућег разговора, где смо сви рекли да је неопходно да дијалог буде настављен, да Београд и Приштина морају да седну за преговарачки сто и нађу боље решење што се тиче људи који живе овде”, рекао је Николић.

Далибор Јевтић, министар за заједницу и повратак  у оставци у покрајинској влади,  истакао је да жели да верује да ће се неке ствари променити, али да није довољно само рећи већ је потребно да се створе механизми који ће обезбедити имплементацију свега онога што се у институцијама као одлуке доносе.

”Зато је важно и опет се враћамо на оно што је суштина онога што говоримо у последње време да је дијалог и разговор једини начин да решавамо те проблеме, али је и те како важно да је КФОР увек ту присутан да да врло јасну поруку да неће толерисати било кога ко жели да на било који начин изазове било какву опасност која може да се рашири. Да се спречи нешто што смо видели 2004. године, да се спречи нешто што не желимо да се понови. Морамо да се окренемо будућности, а будућност и интерес  свих нас који живимо на овим просторима је мир”, рекао је Јевтић.

Адмирал Фого и командант КФОР-а Дадарио упутили су са састанка заједничку поруку да ће КФОР осигурати мир и безбедност на КиМ и спречити све евентуалне инциденте. Порука је упућена из Штрпца које као општина треба свима да служи као пример како је могуће обезбедити суживот, мир и стабилност.

“Мисија КФОР-а је непристрасна и важна за стабилност и свој мандат вршимо у складу са Резолуцијом 1244 СБ УН. Наше снаге наставиће да буду присутне овде, да гарантују безбедност али она треба да се заснива на сарадњи локалних власти Срба и Албанаца са КФОР-ом”, рекао је Дадарио.

За све што су урадили по питању стабилности на територији општине Штрпце, градоначелник Братислав Николић и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић од високих представника војне мисије добили су признања.

„Српска стварност „ / ТВ Мост /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here