Mesto za reklamu
  1. 0 03. 2019.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је данас да је крајње време да међународна заједница и њени представници на Космету најодлучније реагују пре него што неодговорно поигравање Приштине са стабилношћу региона прерасте у нешто много опасније и разорније.

У саопштењу се наводи да су особе маскиране фантомкама синоћ око поноћи, на кућним вратима Миленка Дакића у Гораждевцу, исписале графит УЧК.

Срби у Гораждевцу и другим деловима наше јужне покрајине све чешће су на мети напада и, имајући у виду да се овај брутални покушај застрашивања догодио само 24 часа након што је у другом делу села украдена стеона крава Веску Дашићу, захтевамо од Кфора и полиције да хитно појачају присуство у тој српској енклави.

Искуство говори да је радикализација политичких порука Приштине увек била праћена порастом броја национално мотивисаних инцидената, тако да се ни овога пута криминални и екстремистички испади у Гораждевцу не могу посматрати ван контекста свеопште антисрпске хистерије коју инспиришу носиоци највиших функција у привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији.

У последњих неколико дана из Приштине је упућено више ратоборних политичких порука које не могу бити схваћене никако другачије него као отворена претња читавом српском народу на Косову и Метохији.

У саопштењу се подсећа на то да су државни званичници Србије јасно и гласно поручили да наша држава неће бити неми посматрач напада на српски народ и да ће умети да одговори на сваку ескалацију насиља која би довела до масавног угрожавања безбедности и живота наших грађана у покрајини.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here