Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Коронавирусом у свету је заражено око 1.300.000 људи, а од последица заразе преминуло је 69.500 људи. Док у Италији и Шпанија бележе најмањи број мртвих у последње две недеље, расте број новозаражених и умрлих у Великој Британији и Француској. У Немачкој је број заражених висок, преко 100.000 али је број умрлих и даље релативно мали – 1.584.

Коронавирус и последице у свету:

Највећи број заражених од коронавируса је у САД преко 335.000, док је број умрлих близу 10.000. Благ пад броја преминулих у Њујорку у последња 24 сата може да буде трачак наде да се ширење коронавируса успорава, изјавио гувернер Ендру Kуомо, након што је објавио да је преминуло још 594 људи чиме је број жртава порастао на 4.159.

Иако број заражених расте председник САД Доналд Трамп трећу недељу за редом у својим брифинзима за новинаре из Беле куће говори да види “светло на крају тунела”, да су подаци “охрабрујући”и понавља “морамо да отворимо нашу земљу”.

Број заражених расте у земљама  Латинске Америке – Мексику, Панами и Бразилу. Раст бележи и Пакистан и Новом Зеланду док се број новооболелих смањује у Јужној Кореји и Аустралији. Мексико је регистровао 2.143 нова случаја коронавируса, укупан број смртних случајева порастао на 94.

По броју регистрованих случајева следе Шпанија, Италија, Немачка и Француска. Убрзано ратсе и број заражених у Великој Британији.

Британски премијер Борис Џонсон и даље је у болници, где је смештен у недељу вече пошто и десет дана након што је позитивно тестиран на вирус показује симптоме.

Док се број умрлих полако смањује у Италији и Шпанији, он расте у Француској и Великој Британији док Немачка и поред 100.000 регистрованих случајева и даље има релативно мали број преминулих.

Број случајева корона вируса у Русији повећао се за 954, на 6.343. Опоравило се 406 људи, док је 47 особа преминуло. Три свештеника московске епархије оболела су од новог корона вируса, саопштено из московске Патријаршије.

Коронавирус и последице у региону:

У Црној Гори потврђена су 223 случаја заразе корона вирусом, највише у Подгорици – 113. Од јучерашњег пресека до јутрос је анализирано 85 узорака од којих је девет било позитивно на коронавирус. Сви новооболели су из Подгорице.

У Републици Српској регистрована два нова случаја заразе коронавирусом, а у Федерацији БиХ шест новооболелих. Број позитивних на коронавирус у БиХ се тако повећао на 667 особа и 26 умрлих. У протекла 24 часа тестирано 94 узорка, од чега су два позитивна, чиме је укупан број заражених порастао на 304. Од последица коронавируса у Сарајеву је преминуо угледни епидемиолог и члан Светске здравстве организације Шефик Пашагић.

У Мађарској су забалежена четири нова смртна исхода од коронавируса а у Бугарској један.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here