Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Најбољи предузетник у свету за протеклу годину је Американац Бред Кјувел који се бави софтверима и чија је компанија на глобалном нивоу, до сада, имала најбржи раст – одлучио је жири ревизорско-консултантске куће “Ернст енд Јанг” у Монте Карлу. Србију је представљао Дејан Папић власник издавачке куће “Лагуна”.

Трећи пут за 19 година награда је отишла у руке једног Американца Бреда Кјувела који је 2014. основао компанију чија је вредност за само четири године достигла две милијарде долара.

Производи софтвере за предвиђање проблема, пре свега, у индустрији али његова решања користе и кенијски граничари за откривање и спречавање трговине људима.

“Суштина предузетништва је да ми верујемо у немогуће, желимо да променимо свет, нађемо нови, краћи пут до циља. Револуција у прикупљању података и предвиђању проблема тек почиње, а ја желим да нађем решења за неке од најхитнијих економских и социјалних изазова у свету”, рекао је Кјувел.

Нашем представнику награда је измакла, али је искористио прилику да у бројним интервјуима исприча свету причу о настанку “Лагуне” и предтавни нашу земљу на најбољи начин.

“Говорио сам такође и о свему шта се дешавало после санкција и бомбардовања, у последњих двадесетак година, колико је Србија заправо једна другачија земља него што се стереотипно очекује од нас и то је сваки страни писац видео када је дошао у нашу земљу. Дакле, просто постоји једна позитивна енергија, једна страст према читању и књигама и једна Србија која има веома лепо лице”, рекао је Дејан Папић из “Лагуне”.

Иван Ракић из куће “Ернст енд Јанг” каже да је ово седми пут да Србија има свог представника на избору за светског предузетника године.

“Оно што је специфично ове године је да је наш представник Дејан Папић је био једини предсатвник из културе и био је и те како примећен”, истакао је Ракић.

Поред националног победника у нашој делегацији и ове године било је још неколико предузетника.

“Моја најбоља инвестиција је у моје знање, и шесту годину сам заредом, добјате изузетна познанства, добијате нова сазнања”, рекла је Мила Литвињенко из “Ауре”.

Огњен Кисин из “Конструктора” каже да је остварио одличне контакте и научио нове ствари, дружио се са људима сличних интересовања.

Проглашењем најбољег завршена су четири изузетна дана за такмичаре. С једне стране, били су под великим стресом због судија који су проверавали сваки детаљ из њиховог пословања па и из приватног живота. С друге стране, око њих је била читава армија људи како би они што више уживали у најбољем од оног што нуда ова светска престоница луксуза.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here