Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Компанија “Књаз Милош” у Аранђеловцу постала је део породице америчког “Пепсика” и чешког произвођача безалкохолних пића “Мотони 1873”. У “Књаз Милошу”, који је пре неколико година променио власника, 800 запослених производи 30 марки пића, а после овог преузимања, аранђеловачка минерална вода продаваће се у 200 земаља.

Књаз је од данас у фамилији “Пепсика” у чијем саставу је и “Старбакс сокови”, “Гранини”, чипс “Леис”.

Уговор о продаји, у амбасади Чешке у Београду, потписали су власник “Књаза” Андреј Јовановић, директор “Мотонија” Алесандро Пасквал и потпредседник Пепсика Кристоф Гиј. Од преузимања пре четири године од фонда “Мид Јуроп партнерса” Аранђеловачка фирма је постала два и по пута ефикаснија и профитабилнија.

Доскорашњи власник Књаза “Мид Јуроп партнерс” најављује да ће новац од продаје реинвестирати у “Имлек” и направити од њега најмодернију млекару у свету.

Према речима директора “Пепсика” Кристофа Жилија, та компанија продаје милијарду комада производа дневно широм света.

“Књаз Милош је био регионално најпознатија минерална вода. Неки регионални брендови остаће регионални, али од данас ће минерална вода бити светски позната, као што је пепси маx као и остали иновативни производи”, истакао је Жили.

Књаз је годишње приходовао 75 милиона евра.

Нови власник се обавезао да ће наставити, не само производну већ и улогу у развоју локалне заједнице.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here