Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

Данашњим приказом борбено возило “лазар 3” ушло је у наоружање Војске Србије. Реч је о возилу осам пута осам које обухвата врло модеран приступ оклопне заштите, покретљивости, ватрене моћи и могућности дуготрајне борбе у сукобима различитог интензитета.

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, обишли су на полигону Никинци обуку припадника Војске Србије у руковању, коришћењу, употреби и основном одржавању новог оклопног борбеног возила точкаша “лазар 3”.

“‘Лазар 3’ је данас добио и посаду Војске Србије, имамо обучене припаднике Војске који могу да га користе и који своје знање могу да преносе и другима. Захваљујући тој иницијативи, ове и наредне године, Војска Србије ће се интензивно наоружавати и опремати најсавременијим средствима”, рекао је Вулин.

Истакао је да је ово први пут после више од 30 година да је српска наменска “својом памећу, знањем и новцем” направила овакво савремено средство.

“Само оно што сами произведете – то је ваше. Само она технологија коју сами освојите – то је ваша технологија. То нико не може да вам узме. Војсци Србије нико више не може да узме способност да се опрема, наоружава и јача”, поручио је министар одбране.

Начелник Генералштаба истакао је да је реч о завршној фази оспособљавања припадника Војске Србије у употреби новог борбеног возила “лазар 3”.

“Ја сам у потпуности задовољан приказаним и у потпуности задовољан интеграцијом борбеног возила и људства, и свиме оним што смо видели”, нагласио је генерал Мојсиловић изражавајући захвалност на потпуној координацији и имплементацији стратегијских одлука у делу који се односи на опремање најсавременијим борбеним средствима Војске Србије.

Према речима помоћника директора ЈП “Југоимпорт-СДПР” Александра Лијаковића, “лазар 3” је овим приказом ушао, после обуке припадника Војске Србије, у наоружање Војске Србије.

„Српска стварност“ / Министарство одбране Србије /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here