Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

О директном заједничком учешћу специјалног представника ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака и специјалног изасланика америчког председника Ричарда Гренела одлучиће договорно Београд и Приштина, изјавио је данас портпарол високог представника ЕУ, Петер Стано за приштински портал Љајми.

Стано је то рекао у одговору на питање приштинског портала да ли ће Гренел бити позван за преговарачки сто са Лајчаком у наставку дијалога Београда и Приштине.

“Дијалог Београда и Приштине води ЕУ. На странама (Београду и Приштини) је да заједички договоре о директном учешћу партнера у преговорима, који се воде под окриљем ЕУ”, прецизирао је Стано.

Стано је потврдио да ће специјални изасланик Брисела допутвати у Београд и Приштину, да датум још није одређен те да се чека успостављање саобраћаја у складу са епидемиолошком ситуацијом.

“Мирослав Лајчак планира да отпутује у регион како би се лично видео са својим колегама, чим буду укинуте забране путовања”, рекао је Стано.

Додао је да су “директни сусрети” најбољи начин на који дипломатија функционише и део су свакодневног рада сваког дипломате и представника ЕУ”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here