Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Специјалини представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине, Мирослав Лајчак, оценио је да разговори Београда и Приштине на експертском нивоу нису били једноставни, али да представљају корак напред ка нормализацији односа.

Лајчак је синоћ, на свом Фејсбук налогу, после разговора написао да су трајали неколико сати и да ни у ком случају нису били једноставни.

“Али (разговори) су створили конструктиван дијалог и довели нас корак ближе коначном циљу дијалога Београда и Приштине, а то је нормализација односа Србије и Косова”, написао је Лајчак на Фејсбуку после разговора у Бриселу.

Делегацију Београда на разговорима на експертском нивоу предводио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, а Приштине Скендер Хисени.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је синоћ да су разговори у Бриселу били тешки и непријатлни јер су представници Београда, како је навео, морали да се суоче са тврдњама да нема проблема интерно-расељених и избеглих лица и са негирањем навода да на КиМ постоји 18.000 узурпираних кућа и станова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here