Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Специјални изасланик Европске уније (ЕУ) за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак објавио је на свом Твитер налогу да је данас одржао одвојене састанке са шефовима преговарачких тимова Србије Петром Петковићем и Косова Бесником Бислимијем.

“Данас сам имао значајне одвојене разговоре са првим потпредседником косовског премијера Бесником Бислимијем и са директором српске канцеларије за Косово Петром Петковићем о припремама за наредни састанак у оквиру дијалога на нивоу главних преговарача почетком септембра”, навео је Лајчак у твиту.

Раније су шефови преговарачких тимова најављивали одржавање сусрета у августу, подсећа Радио слободна Европа и додаје да има сазнања да је одлагање последица немогућности појединих чланова делегација да дођу у Брисел из приватних разлога.

Према речима званичника ЕУ, наредни сусрет шефова преговарачких тимова за циљ има и припреме за нову рунду дијалога на највишем политичком нивоу, између председника Србије Александра Вучића и премијера Косова Аљбина Куртија који би такође требало да се одржи током септембра.

Последњи састанак Вучића и Куртија у Бриселу одржан је 19. јула, без конкретних договора, подсећа РСЕ.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here