Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са специјалним представником Европске уније за дијалог између Београда и Приштине и друга регионална питања на Западном Балкану Мирославом Лајчаком.

Председник Вучић је специјалном представнику ЕУ Лајчаку честитао ступање на дужност и рекао да је уверен да ће је, као добар познавалац ситуације и односа у региону, обављати одговорно и непристрасно. Он је поновио да је Србија посвећена одржавању стабилности на Западном Балкану и да ће наставити да води политику мира и сарадње.

Специјални представник ЕУ Лајчак је рекао да ће неуморно радити на томе да дође до напретка у дијалогу Београда и Приштине, као и то да ће се са председником Вучићем срести чим прође здравствена криза изазвана коронавирусом.

Лајчек је похвалио напоре које председник Вучић и Влада Србије предузимају у спречавању ширења заразе и поновио да ће Европска унија помоћи Србији, као земљи кандидату за чланство, не само новцем за хитне потребе у борби против ове заразне болести, него и дугорочном подршком друштвеном и економском опоравку после пандемије.

Вучић је рекао да је забринут због ширења вируса на Косову и Метохији и изразио одлучност Србије да помогне српској заједници на КиМ, као и спремност на сарадњу са Албанцима и заједнички рад са представницима привремених институција у Приштини у заустављању Ковид-19.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here