Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Председник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта позвао је Европску унију да хитно реагују и затраже од власти у Црној Гори да ослободе председнике Нове српске демократије и Демократске народне партије Андрију Мандића и Милана Кнежевића и остале оптужене за како каже – тзв. државни удар.

Миодраг Линта наводи да је у питању монтиран судски процес.

“Читавој домаћој и међународној јавности јасно је да је у питању монтиран судски процесс циљем да се режим (председника) Мила Ђукановића обрачуна са српским народом у Црној Гори”, истакао је Линта у апелу ЕУ.

Како је саопштено, он је истакао челници Ервопске уније немају више морално право да ћуте на отворено кршење националних и људских права српског народа у Црној Гори и брутални прогон његових политичких лидера.

“Поставља се питање да ли Европска унија стварно жели да регион Западног Балкана буде простор на коме ће се поштовати темељне европске вредности или простор где ће појединим режимима и властима бити допуштено, из геополитчких разлога, да несметано спроводе систематску дискриминацију српског народа и угрожавају његово демократско право на опстанак”, навео је Линта.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here