Mesto za reklamu

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта осудио је однос цногорских власти према српским политичарима Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу, као и однос према четворици српских интелектуалаца из Србије којима се забрањује улаз у Црну Гору.

  1. 11. 2018.

Миодраг Линта у саопштењу наводи да су поново одузете путне исправе Мандићу и Кнежевићу и то оцењује као неприхватљив однос црногорских власти према овим српским политичарима.

     “Док се на једној страни спречавају поједине особе да уђу у Црну Гору, дотле се њиховим сународницима забрањује да напусте ту земљу”, указује Линта у саопштењу.

Виши суд у Подгорици донео је решење да се посланицима Демократског фронта Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу привремено одузму пасоши, саопштено је из те странке.

Како се наводи у саопштењу, Мандић и Кнежевић су дужни да предају пасош јер се у супротном против њих може одредити мера притвора.

У образложењу суда се наводи да су Мандић и Кнежевић током три месеца, после добијања нових пасоша, у августу, септембру и октобру, често прелазили границу Црне Горе.

То, како оцењује суд, указује да имају развијене личне и друштвене контакте у иностранству и да би то могли да искористе у случају бекства или скривања, одласка у непознато место или другу државу или на други начин да ометају даље вођење кривичног поступка.

Мандић и Кнежевић су, иначе, оптужени да су умешани у припремање покушаја организовања терористичког напада 16. октобра 2016. године, на дан организовања парламентарних избора у Црној Гори.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here