Mesto za reklamu
  1. 02. 2022.

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да је епидемиолошка ситуација у Србији под контролом и да се смањују бројеви и новозаражених и пацијената са тежом клиничком сликом.

“Капацитети у болницама су мање попуњени, што нам даје могућност да се више позабавимо нековид пацијентима, који су морали да чекају све ово време и поново реформишемо систем за пацијенте који морају да се збирину а немају корону”, рекао је Лончар приликом обиласка Опште болнице у Пожаревцу, у коју је ресорно министарство уложило више од милион евра.

Министар је апеловао на оне који се до сада нису вакцинисали, да то учине, наводећи да ток пандемије зависи од свих, због чега је важно придржавати се мера, за које се, према његовим речима, доказано зна да делују.

Лончар је обишао пожаревачку болницу која је захваљујући улагањима Министарства здравља добила нови, модерни скенер, најновији рендген и комплетно опремљен санитет.

Он је истакао да је за нове апарате уложено више од милион евра.

“Са овим скенером се постиже то да 200.000 пацијената који овде гравитирају, неће морати да иду на неко друго место или се решава проблем листе чекања, јер ће све то моћи да се уради овде”, рекао је Лончар.

Додао је да је договорено да скенер ради у две смене и да се додатно запосле људи.

“Нама ни овај скенер, ни све што радимо, не значи ништа ако немамо људе и не улажемо у њих”, поручио је Лончар.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here