Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић састали су се данас са медицинским и немедицинским особљем које од почетка епидемије коронавируса ради у црвеној зони, односно ковид центрима.

Лончар је још пре неколико недеља покренуо иницијативу да се састане са особљем ковид центара у различитим деловима Србије, како би им на тај начин изразио захвалност, али и чуо њихове идеје и сугестије за даљу борбу са епидемијом коронавируса.

Са лекарима, сестрама, сервиркама, са свима смо се састали и, нажалост, не можемо сада да им стиснемо руку, али можемо да им кажемо велико хвала, као и то да их изузетно поштујемо, рекао је министар и додао да је желео да чује шта они мисле о овоме што је до сада урађено и шта би требало урадити даље.

Он је оценио да је то најбољи пут да се спремимо за јесен за све оно што нас очекује.

Лончар је овом приликом напоменуо и да ће приватне лабораторије добити дозволу да раде тестирања и подсетио на то да је преко 27 лабораторија прошле недеље добило дозволу да раде серолошка тестирања.

Он је навео да постоји одређени број лабораторија које су поднеле захтев за ПЦР тестирање, за која су услови изузетно комплексни, а које те лабораторије морају да испуне, додавши да инспекција Министарства здравља проверава да ли те лабораторије испуњавају све услове.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић је, такође, рекао да држава од здравствених радника очекује предлоге и сугестије о томе како може да им помогне, нагласивши да је циљ максимална брига о њиховом здрављу и раду.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here